четверг, 10 февраля 2011 г.

«Зірки. З книгою в серці».


09 лютого в ДЗ «Державна бібліотека України для юнацтва» та Благодійний фонд Влади Прокаєвої «Обдаровані діти – майбутнє України» презентували соціальну кампанію з популяризації читання «Зірки. З книгою в серці».









Мета Кампанії: попередження негативних проявів серед дітей та молоді, популяризація здорового способу життя та гармонійного розвитку підростаючого покоління, шляхом проведення соціальної кампанії з популяризації читання. Адже читаюча молодь сьогодні – це розвиток України в майбутньому.

Завдання Кампанії: популяризація читання та української мови, як носія нематеріальної культурної спадщини держави, відродження книги, як джерела духовних цінностей, які формують моральний світогляд і мовну культуру підростаючого покоління, шляхом залучення ідейних лідерів молоді (популярних артистів, зірок телебачення, театру, спорту та кіно). У рамках Кампанії кумири в простій та доступній формі звертаються до підростаючого покоління з тим, щоб пробудити інтерес до читання.

Сучасна ситуація в Україні характеризується як криза читацької культури. Це зумовлено, з одного боку, втратою у суспільстві інтересу до читання, з іншого комплексом проблем вітчизняної книговидавничої галузі. За даними соціологічного опитування, 46 відсотків населення України не купує книжок, тому що не має потреби у читанні. Криза читання актуальна не тільки для нашої країни, а й для інших країн світу.

Зазначені фактори гальмують розвиток здорового гармонійного суспільства в Україні, не дають можливості адекватно інтегруватися у сучасні глобальні процеси у світовій економіці, політиці, культурі, освіті та науці.

В прес-конференції взяли участь: Влада Прокаєва, Голова Благодійного фонду «Обдаровані діти – майбутнє України»; Георгій Саприкін, директор ДЗ «Державна бібліотека України для юнацтва»; Андрій Іщенко, менеджер зі зв’язків з громадськістю «Коніка Мінолта в Україні»; Ольга Ященко, PR-менеджер «СЕБ Банк»; Олена Мініна, PR-директор "Комсомольской правды в Украине"; Ольга Сумська, акторка, народна артистка України; Віталій Козловський, заслужений артист України; співачка Міка Ньютон.


1 комментарий:

Анонимный комментирует...

Этот проект дал очень многое для библиотеки. Это хорошо, что есть ещё такие люди которые ценят книги.
В книгах весь мир, все знания человечества, которые мы поглощаем.