четверг, 19 декабря 2013 г.


            «Бібліоміст»  до Святого Миколая
Напередодні одного з найсвітліших і найрадісніших свят усього християнського люду – Дня Святого Миколая – всі ми, незалежно від віку, чекаємо на подарунки, сподіваємося на якесь маленьке диво, здійснення заповітної мрії, котра під силу лише улюбленому святому.
Святковим подарунком для молоді громади  стало надання вільного доступу до Інтернету в Дніпропетровській обласній бібліотеці для молоді ім.М.Свєтлова.  18 грудня  тут відбулося відкриття інтернет-центру.
На захід були запрошені школярі та студенти  Дніпропетровського коледжу технологій та дизайну, Дніпропетровського монтажного технікуму,  Міжрегіонального вищого професійного училища з поліграфії та інформаційних технологій, середньої загальноосвітньої школи №2 та спеціальної вечірньої (змінної) середньої загальноосвітньої школи №22 для глухих та слабочуючих м.Дніпропетровська.
З відкриттям інтернет-центру молодих користувачів бібліотеки привітали представники структурних підрозділів Дніпропетровської облдержадміністрації:
Світлана Єгорова,  начальник відділу розвитку культурно-дозвіллєвої діяльності, освіти та охорони культурної спадщини департаменту культури, туризму, національностей та релігій; Олександр Золотухін, начальник відділу молодіжної політики та оздоровлення департаменту фізичної культури і спорту, сім`ї та молоді. Від Дніпропетровської обласної молодіжної адміністрації  з вітальним словом виступила Олена Подолян. Скайп-вітання учасники заходу отримали від директора Державної бібліотеки України для юнацтва Георгія Саприкіна.
Надавати можливість безкоштовного доступу до Інтернету бібліотека удостоїлася як переможець IV раунду конкурсу українських публічних бібліотек у проекті «Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету», започаткованого Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) у рамках програми «Бібліоміст».
Працівники бібліотеки подали на конкурс власний проект «Код доступу – Бібліотек@», мета якого –  надання  нових бібліотечних послуг з використанням безкоштовного доступу до Інтернету дітям і молоді, що  опинилися у складних життєвих обставинах і мають обмежені можливості для самореалізації та освіти: з вадами слуху, сиротам, дітям з малозабезпечених та багатодітних сімей, а також усім молодим мешканцям нашого регіону.
В бібліотеці встановлено 10 комп'ютерів з веб-камерами та навушниками,
 багатофункціональний пристрій, облаштована зона Wi-Fi.
В рамках реалізації проекту буде забезпечено вільний доступ цільових груп до ресурсів Інтернету та організації для них нових бібліотечних послуг:
§    навчання користуванню ресурсами Інтернету (освітніми сайтами, соцмережами, онлайн-ресурсами для вивчення іноземних мов, відкриття і відправка е-mail, створення власних блогів) та культурі віртуального спілкування;
§    здійснення культурологічних онлайн-екскурсій країнами світу;
§    рекламно-інформаційне оповіщення електронною поштою «Будь в курсі» про нові надходження до бібліотеки та заходи;
§    скайп-спілкування тощо.
Здійснення проекту сприятиме покращенню якості життя, соціалізації та інтеграції в світову спільноту дітей та молоді, підвищить їх освітній, інформаційний та культурний рівень, забезпечить адаптацію до мінливого інформаційного середовища та  безпеку в ньому, створить умови для підвищення громадської активності молодих людей  та реалізації  їх творчого потенціалу.

Адреса Дніпропетровської обласної бібліотеки для молоді ім.М.Свєтлова:
м.Дніпропетровськ, вул. Комсомольська, 60
Кон. тел.: (056) 744-53-80, 744-88-77

Директор
Дніпропетровської обласної бібліотеки 
для молоді ім.М.Свєтлова                                              Матюхіна О.Л.

























Комментариев нет: