понедельник, 2 августа 2010 г.

«З книгою в серці» в Житомирі

Альбом: Криза читання молоді - вихід є! Благодійний проект "З книгою в серці"
27 липня у Житомирській ОДА відбулася інтерактивна прес-конференція з нагоди презентації Всеукраїнського благодійного проекту «З книгою в серці», ініційованого Благодійним фондом Влади Прокаєвої «Обдаровані діти – майбутнє України» та ДЗ «Державна бібліотека України для юнацтва». Організатори передали комплект літератури (500 книжок, сукупна вартість котрих близько 32 000 грн.) бібліотеці для юнацтва Житомирської обласної ради. У добірці книг переважають науково-популярні та енциклопедичні видання, а також художні твори сучасних українських авторів.


Альбом: Криза читання молоді - вихід є! Благодійний проект "З книгою в серці"
«Такого значного вкладу у бібліотечні фонди Житомирщини ми не пам’ятаємо вже понад 20 років, - відзначила директор Житомирської обласної бібліотеки для юнацтва Надія Семенюк. - Саме тому, це дуже благородне починання. Я переконана, що фонд Влади Прокаєвої посіяв достойні паростки добра та знань. Ну, а ми, бібліотечні працівники в регіонах України, будемо напинати вітрила, готувати нових Колумбів і Магелланів та відправляти їх у плавання під назвою життя. А від того, як ми їх підготуємо буде залежати майбутнє нашої країни».
Окрім передачі книг, відбулася дискусія навколо питань книгодрукування та проблем читання у державі. «Сьогоднішні перед нами складна дилема – з книгою та майбутнім, або без книги і без майбутнього, – сказав президент Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів Олександр Афонін, – сьогодні ми маємо невтішну статистику навіть по Житомирський області. Усього чотири книги на рік видається на 100 осіб. Схоже на те, що наша держава цю дилему вже вирішила для себе і не в кращій бік. Опираючись на досвід розвитку європейських країн хоча б у післявоєнні роки, можу сказати одне – без книги Україна не підніметься з колін!».
Офіційна статистика Книжкової палати України свідчить, що тільки 20% сучасних українців регулярно читають, а 46% - взагалі не читають і не купують книжок. На сьогоднішній день на одного українця припадає лише одна видана в Україні книга – в той час, як в сусідніх Росії та Польщі цей показник вищий в 4 рази, а в країнах ЄС – майже у 8.

Альбом: Криза читання молоді - вихід є! Благодійний проект "З книгою в серці"
«Житомир це в же третє місто яке ми відвідуємо в рамках проекту, - зазначила Влада Прокаєва – голова благодійного фонду «Обдаровані діти – майбутнє України», радник Міністра України у справах сім’ї, молоді та спорту. – Чому у нас виникла ідея поповнення книжних фондів саме бібліотек для юнацтва? Молодь нині робить усвідомлений вибір літератури, її цікавить сучасна, цікава та якісна книга. Наше завдання надати доступ до такої літератури на рівні кожного обласного центра».
Докладно про проект «З КНИГОЮ В СЕРЦІ»
«З КНИГОЮ В СЕРЦІ» всеукраїнський благодійний проект фонду Влади Прокаєвої «Обдаровані діти - майбутнє України» та ДЗ «Державна бібліотека України для юнацтва», створений з метою повернути авторитет українській книзі, заохотити молодь до читання, покращити матеріальну та технічну базу вітчизняних бібліотек та поновити бібліотечні фонди актуальною літературою. Під час проекту поетапно проходить поповнення фондів 24-х державних обласних бібліотек України для юнацтва (понад 44 бібліотечні філії) необхідною літературою. У рамках проекту планується передача близько 12 000 примірників на суму 1 000 000 гривень. Добір книг проходив не випадково. На замовлення Фонду Влади Державною бібліотекою України було проведене опитування серед української молоді з метою визначення їх літературних вподобань та потреб. На основі цього дослідження було ретельно підібрано комплект з 500 книжок, серед яких – актуальна енциклопедична, довідкова та навчальна література, а також – твори сучасних українських письменників та поетів.
Косинська Ольга
Моб. (067) 409-02-91; тел/факс: (044) 521-60-35
E-mail: office@lytovchenkofoundation.org

2 комментария:

Unknown комментирует...

Мені сподобало.Успіху

Unknown комментирует...

Мені сподобало.Успіху