пятница, 8 октября 2010 г.

Всеукраїнська промо-акція "1 000 000 думок про книгу"

Розпочато збір роздумів та висловлювань у рамках Всеукраїнської акції «1000000 думок про книгу»

Безпрецедентна Всеукраїнська промо-акція "1 000 000 думок про книгу"


Положення: Всеукраїнська промо-акція "1 000 000 думок про книгу" проводиться в рамках Всеукраїнського благодійного проекту "З книгою в серці".
Метою акції є привернення громадської уваги до проблеми кризи читання серед молоді, популяризація книги та заохочення молоді до систематичного читання.

Шлях реалізації: анкетування громадян України в мережі державних бібліотек, шкіл, установ, провідних вищих навчальних закладів, молодіжних, суспільних організацій та об’єднань, приватних компаній та фірм, інших відповідних закладів та відомих в Україні та за її межами особистостей.

Благодійний фонд узагальнить зібрані думки і видасть Альманах "Думки про книгу". Альманах буде включати два розділи висловлювань видатних та відомих людей та думки про книгу пересічних громадян України. Презентаційні примірники буде вручено всім державним та громадським організаціям, що візьмуть активну участь в акції. Також подарункові екземпляри Альманаху "Думки про книгу" будуть передані Президентові України, Прем’єр-міністрові України, Міністрові України у справах сім’ї, молоді та спорту, Міністрові культури і туризму України, Міністрові освіти і науки України та іншим високопосадовцям.

На сьогодні Книга рекордів України підтвердила унікальність Всеукраїнської промо-акції "1 000 000 думок про книгу" та планує занести встановлений рекорд до категорії "Культура, благодійність, добрі вчинки".
Організатор: Благодійний фонд Влади Прокаєвої «Обдаровані діти – майбутнє України»
Офіційний старт акції: 29 вересня 2010 р.


Бібліотеки для юнацтва - від інформації до знань.


ПрограмаВсеукраїнської науково-практичної конференції директорів обласних бібліотек для юнацтва -

четверг, 7 октября 2010 г.

Художні галактики Валерія Шевчука

6 жовтня 2010 року о 14:00 в ДЗ «Державна бібліотека України для юнацтва» відбулася презентація біобібліографічного покажчика „На березі часу” Валерій Олександрович Шевчук(до 70-річчя від дня народження) та зустріч з письменником.

Валерій Олександрович Шевчук – відомий український письменник, перекладач, історик літератури, почесний профессор Національного університету «Києво-Могилянська академія», лауреат Державної премії України ім. Т. Г. Шевченка (1987 р.), премії Фундації Омеляна та Тетяни Антоновичів (1991 р.), Міжнародного фонду «В своїй хаті своя й правда, і сила, і воля» (2001 р.), Всеукраїнської премії в галузі гуманітарних наук, культури і мистецтва, спорту «Визнання» (2001 р.), літературних премій ім. Є. Маланюка, М. Коцюбинського, А. Кримського, О. Копиленка, Олени Пчілки, І. Огієнка, журналів «Київська старовина», «Україна», «Дніпро», «Березіль».

понедельник, 4 октября 2010 г.