понедельник, 16 июля 2012 г.

Фан-зонам діяти!





Судячі з робіт наданих на конкурс ЄВРО 2012: Зіграємо в футбол у бібліотеці? бібліотеки створили досить активні партнерства з користувачами, а перелік бібліотечних заходів дійсно вражає . Пропоную по гарячих слідах, поєднати палку енергію вболівальників та дружню атмосферу бібліотек навколо заходів з висвітлення ХХХ Олімпійських Ігор, що незабаром розпочнуться у Лондоні .

Запрошуйте вболівальників до бібліотеки, слідкуйте за подіями Олімпіади в Лондоні, допомагайте юнакам шукати та грамотно використовувати інформацію про спортивні події.

Цього року телевизора буде замало!

Повідомляють, що соціальні медіа відіграватимуть велику роль у висвітленні Олімпіади, Google + обіцяє пряме відеосповіщення, Twitter - фірмові сторінки, чекіни на подіях Олімпіади в Foursquare, спец-проекти з Tumblr та Instagram тощо.

Але пальма першості цього разу у Facebook, судіть сами:



Сторінка посилається на Facebook сторінки окремих спортсменів , а також сторінки команд і видів спорту. Спортсменам пропонується спілкуватися з фанатами та всім разом надавати власні персоналізовані поновлення навколо подій, в тому числі про перемоги та нагородження і свої фотографії. Нажаль мені не вдалося знайти сторінку української збірної, втім, гадаю до початку ігор все оновиться.

Окрема сторінка присвячена тому як місто Лондон зустрічає Олімпіаду, про місцеві події навколо неї.


Відвідавши http://hub.olympic.org/ ви маєте змогу з одного місця дістатися сторінок всіх спортсменів та команд. Це свого роду центр концентрації уваги, що надає спортсмену сторінку, де збираєтья інформація з різних соціальних медіа та окремо зазначена кількість фанів. На головній сторінці можна бачити лідерів за кількостю вболівальників. Форма пошуку дозволяє легко знайти як окремих спортсменів, так й команди за странами, видами спорту або подіями. Україна покищо представлена лише сторінкою команди в поєднанні з НОК , російських спортсменів можна знайти за персональними сторінками.




За кількість соціальних медіа налаштованих на трансляцію подій ціх Олімпийських ігор іх вже прозвали соціалімпіадой. А Міжнародний Олімпійський комітет навіть склал посібник з вказівками учасникам щодо висвітлення подій Олімпіади в соціальних медіа, блогах та Інтернет.

А ось, що журналістам пропонує Офіційний Урядовий сайт з олімпійських комунікацій, окрім rss, прес-релізів та стрічок новин:

велику бібліотеку , що охоплюють всі аспекти ігор в усіх країнах і регіонах Великобританії,
бібліотеку зображень, у тому числі HD,
безоплатну фото- та відео-бібліотеку для використання онлайн.
Всі зображення публікуються відповідно до ліцензії Creative Commons і засобам масової інформації пропонується використовувати їх.


Дізнайтесь більше про заходи на Олімпійських та Параолімпійських іграх на Інтернет-сторінці Лондон-2012.

Доречі, чудова нагода для найближчої зустрічи - провести в бібліотеці День фаната України, цього року він відзначатиметься вперше, саме під час урочистої церемонії проводів Національної Олімпійської збірної України на Ігри XXX Олімпіади у Лондоні 21 липня. 

До Лондона вирушать 245 українських олімпійців. Найбільше представництво наших олімпійців у легкій атлетиці – 78 спортсменів, 24 - в академічному веслуванні, 14 - у плаванні, по 10 - у вільній боротьбі та дзюдо.

Отже, долучайтесь до соціалімпіади!
продовження>>

Комментариев нет: